Із села виїхали в протилежних напрямах два велосепедіста зі швидкістю 30 км / год і 28 км / год яку відстань буде між ними через 3 години

Із села виїхали в протилежних напрямах два велосепедіста зі швидкістю 30 км / год і 28 км / год яку відстань буде між ними через 3 години

  • 30 + 28 = 58 км / год загальна швидкість
    58 * 3 = 174 км між ними буде через 3 години
    можна ще так:
    30 * 3 = 90 км (проїде 1 велосипедист за 3 години)
    28 * 3 = 84 км (проїде 2 за 3 години)
    90 + 84 = 174 км буде між ними через 3 години
  • 30 + 28 = 58 км / год швидкість віддалення велосипедистів.
    58 х 3 = 174 км відстань між велосипедистами через 3 години.